Przejdź do głównej zawartości

Święta , święta i pooooooooooooooooooo….

A pisałam już o czasie? Lub o jego braku….
Cóż… Święta na szczęście już minęły, a pozostał po nich tylko ciężar w brzuszku. Teraz wszyscy znajomi zamieszczają postanowienia noworoczne, ale ja chciałam się z Wami podzielić moimi prezentowymi poczynaniami. Późno zamieszczone, gdyż w ogólnym rozgardiaszu, spowodowanym przygotowaniami dooo…Świąt , zapomniałam zrobić zdjęcia. I tak je zbierałam, by móc je Wam pokazać. Niestety nie wszystkie, ale może uda mi się jej jeszcze gdzieś złapać.










 To by było chyba na tyle ,mojej mojej twórczości własnej.
Trzeba wracać na ziemię i do pracy. A czas tak jakby się kurczy. Na nic mi go nie starcza a szczególnie już na malowanie. Wielkimi krokami zbliża się Dzień Babci i Dziadka a  pomysłów brak. Ponadto obiecałam Zosieńce, że dokończę te puszeczki na mleko. Ehhh Pomysły się rodzą jak grzyby po deszczu, tylko ten czas.
 Z postanowień noworocznych zrezygnowałam. Muszę tylko zmienić nastawienie.  Nie będę sobie obiecywać, że coś zrobię. Po prosu zacznę to robić. Nie warto rezygnować z marzeń, bo coś się nie udaje.Wczorajsze kiedyś, jest teraz. 
Do zobaczenia.








                                                                                                                                                                            




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pestki Dyni

Przygotowując się do suszenia pestek z dyni, znalazłam wiele wzmianek o tym, że dynia Hokkaido - a właściwie jej pestki - nie nadają się na ten przysmak, zimowych wieczorów. Nie było natomiast zbyt wiele informacji , dlaczego się NIE nadaje. Postanowiłam sama to sprawdzić.
Robiąc pure dyniowe (http://www.mojewypieki.com/post/puree-z-dyni) postanowiłam odłożyć troszkę pestek i wysuszyć je na kaloryferze. Po dwóch dniach miałam efekt.

Pestki oczywiście pięknie wyglądały, ale.... były kruche i nie miały, cóż, samej pestki. Trudno to właściwie opisać, gdyż po wysuszeniu została sama skórka a w środku była tylko wyschnięta bibułka. Dlatego szkoda czasu na suszenie pestek z dyni Hokkaigo. Wierzcie, mi więcej jest do zjedzenia jak spróbujecie jej pestek, na surowo. Nie byłabym sobą gdybym Wam nie pokazała jak wyglądają pestki z innej dyni, tym razem makaronowej :) Pychota

Nowy, starego początek

Codziennie w mojej głowie powstaje tysiące tekstów. Każdy jest dla mnie ważny, tylko niestety czasu brakuje, by je wszystkie spisać. Czasami chciałabym mieć w głowie mały edytor tekstów, który by je wszystkie spisał i zapamiętał. Dlatego mój brudnopis „Rysiek”, jest prawie pusty.








Już tradycją u mnie stało się, zaczynanie od lutego (w styczniu kończę zaległe jeszcze sprawy), dlatego Witam Was W Nowym Roku J Na początku takiego Nowo Rocznego wpisu, większość „blogowiczów”, pisze podsumowanie roku. Ja też zrobiłam sobie takie małe podsumowanie i nie wyszło ono zbyt zachęcająco. Albo ja się robie coraz wolniejsza, albo się za mało staram. Dochodzę do wniosku, że większość roku przespałam, a prawie wszystkie moje sukcesy dotyczą rozwoju moich dzieci. Niektórzy byli by bardzo dumni (ja z dzieci jestem, ale nie o taką dumę mi chodzi), ale w tym wszystkim jakoś mało mnie jest. Dlatego w tym roku postanowiłam dać więcej sobie i mojemu własnemu rozwojowi. Czas się obudzić i wziąć do roboty J Styc…
Trudno jest znaleźć czas, na robienie czegokolwiek innego niż opieka nad dzieckiem, jak się ma małego łobuziaka. Do tego dochodzą standardowe obowiązki domowe i opóźnienie w robótkach murowane.  Butelka dla taty sto i czeka na lakier, a taca dla mamy wciąż nie ma muffinek. Ponadto zaczęłam szkołę, więc mój czas jest dodatkowo podzielony. Ale nie będę się poddawać. Postanowiłam pokazać Wam co innego jeszcze robię. Bo przecież nie jestem tylko Rękodzielnikiem . Mam też inne zajęcia, którymi warto się podzielić.
 Do poczytania